Kan kød være vegansk? JUST EGG har et bud på det | Greenos
Kan kød være vegansk?

Kan kød være vegansk?

Kan kød være vegansk?

Verdens befolkning spiser mere og mere kød, og CO2 aftrykket bliver kun større, men hvad hvis man kunne lave et alternativ som faktuelt set var kød, men hvor intet dyr var blevet slagtet? Joshua Tetrick, grundlægger af firmaet JUST, har nu fundet kilden til at dyrke kød i et laboratorium. Dette kan nu ske uden at et dyr skal slagtes og, hvis man skal tro ham, uden at den som spiser det behøver at have dårlig samvittighed.

Ved hjælp af DNA taget fra et kvæg, og tilsætning af diverse proteiner og mineraler, dyrker man DNA’et ind til det klar til at blive ”høstet”. Resultatet er uden tvivl et produkt som ligner det regulære hakkekød fra køledisken og smagen, siger Tetrick, er faktisk bedre end ”the real deal”. Hakkekødet er dog ikke JUST’s første lancering. JUST EGG, en æggesubstitut, har været på det Amerikanske marked i nogen tid nu med stor succes. Her er der igen tale om et produkt som næsten er identisk med det reelle produkt, men er 100 % fri for animalske produkter.  

Men hvad er holdningen til dette nye produkt? Flere veganske youtubere har været ude og melde deres støtte til GMO-baserede afgrøder, mens andre fordømmer det. Det virker også til at være tilfældet her. Nogen mener at der stadig bliver taget noget fra dyret som ikke tilhører andre end dyret selv. Andre ser det som et bæredygtigt produkt som ikke kun kan gavne veganere, men måske også give det afgørende incitament for at flere vil kunne tilknytte sig den veganske levevej og føre en markant grønnere og bæredygtig livstil.

Men hvad syntes I? Ville man kunne kalde dette produkt vegansk? JUST er ved at lancere de første produkter i Europa, og hvis man skal tro Tetrick, så går der ikke længe før man vil kunne købe deres hakkekød i Danmark.

For mere information om emnet se her, hvor Rasmus Tandtholdt får lov at smage det laboratorieavlede kød.

Forrige indlæg Stella McCartney's Veganske hals tatoveringer
Næste indlæg Vegansk for millioner - lejlighed til 42 millioner kr.

Efterlad en kommentar

Kommentar bliver gennemgået til godkendelse

* Skal udfyldes

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods