Gærflager - Vegansk erstatning for ost!

Gærflager - Vegansk erstatning for ost!

Vegansk erstatning for ost!

Gæste blogindlæg - Camilla Mcbride

Jeg er ikke selv veganer. Men jeg har dog selv prøvet det på egen krop, og en ting jeg meget hurtigt følte, at jeg manglede var … OST.

 

Det er nok ikke alle der føler det sådan, men jeg savnede ost, og hvad gør man så? – jeg fandt hurtigt ud af at man kunne erstatte det med gærflager!

Med gærflager for du en rigtig fin erstatning for ost, og desuden op til 51% protein pr. 100g.

 

Til jer der ikke i forvejen kender til gærflager, så er de små, tynde og lysegule flager af inaktivt gær.

 

Det vil sige at det altså ikke er "levende", som det bage-gær vi kender, og det betyder altså også at du ikke kan bruge det til at bage med!

 

Det bruges oftest som smagsgiver, og de har en let oste-nøddeagtig smag - som giver den her eftertragtede umami smag!

 

Desuden er de en rigtig god kilde til komplet protein og B-vitamin, samt selen, kalium, zink  og jern.

 

Der findes mange muligheder for hvordan du kan bruge gærflager. De kan bruges som krydderi, som topping eller til at lave dip, dressinger og sovser.

 

Her er mine top 3 opskrifter, på hvad du kan bruge gærflager til:

 

 

Lækre ristet "cheesy" blomkål

Sådan gør du:

1 blomkåls hoved

3 spsk olivenolie

4 spsk gærflager

1 tsk hvidløgspulver

1/3 tsk salt

1/4 tsk peber

 

1. Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.

2. Skær blomkål i små buketter og læg dem i en stor skål.

3. Tilsæt olivenolie, gærflager, hvidløgspulver, salt og peber, og bland det hele godt sammen

4. Bag i ovnen, i ca. 30 minutter eller til de er gyldne.

 

Den ultimative ostesovs

 

3 dl cashewnødder (saltede eller usaltede)

3 dl vand

1 dl gærflager

2 spsk citronsaft

1-2 tsk salt

1 tsk peber

 

1. Hæld alle ingredienser og halvdelen af vandet i en blender.

2. Blend og spæd til med resten af vandet.

3. Derefter stilles det på køl, hvor det tykner en del

4. Hvis du ønsker en tyndere konsistens, så tilføj mere vand.

 

Basilikumspesto

 

2 bundter frisk basilikum

30g ristet pinjekerner eller mandler

2 tsk citron saft

1 fed presset hvidløg

1 tsk sød sennep

3 tsk gærflager

1 dl rapsolie

1 tsk salt

 

1. Start med at bland basilikum bladende i en minihakker, food processor eller med stavblender

2. Derefter tilføjer du de øvrige ingredienser og blender.

3. Tilsæt evt. mere olie, hvis du ønsker en tyndere konsistens

4. Jeg bruger rapsolie, da den er smagsneutral. En olivenolie kan f.eks. Blive utrolig bitter i en pesto, men det er selvfølgelig en smagssag.

 

Gærflager findes desuden beriget med B12, vitamin D og i glutenfri variationer.

 

Find vores udvalg af gærflager - KLIK HER

Forrige indlæg Myter om soya
Næste indlæg Fedt - hvad skal man vælge og hvad er sundest?

Efterlad en kommentar

Kommentar bliver gennemgået til godkendelse

* Skal udfyldes

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods