Veganske fastelavnsboller
Fastelavnsboller
(10-15 stk)
Du får her vores bud på de lækreste veganske fastelavnsboller. Fastelavnsboller uden mælk og æg.
Dej:
- 600 g boghvedemel
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 100 g plantemargarine
- 50 g sukker
- 2 tsk. Vaniljesukker fra biovegan
- 1 tsk. salt
Fyld:
Glasur:
- Flormelis
- Kakaopulver
- Vand
Fremgangsmåde:
- Opløs gæret i vand, tilsæt derefter sukker og vaniljesukker
- Tilsæt smeltet plantemargarine, salt og melet lidt efter lidt, og ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
- Pisk biovegan pulver med sojadrik i 5 min til cremen er luftig og blød
- Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant
- Derefter skærer du dejen ud i små firkanter, jeg fik 15 stk ud af dejen
- På hver firkant placeres 1 spsk. Kagecreme, et stykke mørk chokolade
- Efterfølgende lukkes siderne sammen om cremen og chokoladen. Sørg for at alle ender er godt lukket til, så cremen ikke render ud!
- Placer bollerne på en bageplade, med lukningen nedad.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter tildækket.
- Pensel bollederne med lidt plantedrik eller kold kaffe, og bag derefter bollederne ved 200 grader varmluft ovn i cirka 15 minutter, eller til de er let gyldne.
- Sæt bollerne til afkøling
- Pynt med glasur og evt. lidt pynt
VELBEKOMME!
Hvis du føler dig mere kreativ og klar på nye projekter, kan du finde en lang række guides og artikler hos Ting-til-hjemmet.
Efterlad en kommentar