Pirogger med linsefyld - veganske opskrifter - greenos.dk
Pirogger med Linsefyld

Pirogger med Linsefyld

Mangler du den perfekte veganske snack til mellemmåltidet, til børnefødselsdagen eller måske noget helt tredje? Line Mailis' er klar med den gastronomiske redning til dig, med sin opskrift på pirogger med linsefyld. Du kan følge Line og hendes veganske liv her.

Fyld

1 gulerod
1 mellemstort løg
2 kartofler
500 g tomat passata 
1 liter vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ dl tørrede røde linser
1½ dl tørrede grønne linser
1 spsk eddike
1 laurbærblad
1 tsk Pure Garden karry
1 tsk Urtekram paprika
Tørret timian, oregano og basilikum
Urtekram Fint Atlanterhavssalt
Peber

Hak grøntsagerne. Svits løget i lidt olie (eller vand) i bunden af en gryde. Tilsæt kartofler samt gulerødder og lad dem stege med i et minuts tid. 
Kom dernæst tomat passata, vand og bouillon i gryden og bring sovsen i kog. Tilsæt linser, eddike, krydderier og krydderurter og skru ned for blusset. Lad gryden simre en times tid. Rør jævnligt i gryden for at sikre, at linserne ikke brænder fast i bunden. Smag til med salt, peber og evt mere eddike.

Pirog-dej

15 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
130 g rugmel
350 g hvedemel
evt. soyadrik til pensling

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt og olie. Kom dernæst rugmel og ca. halvdelen af hvedemelet i og saml dejen. Husk at du sjældent kan regne med den mængde mel, som står angivet i en opskrift, så tilsæt resten af melet lidt ad gangen, indtil du har en blød, sammenhængende dej, som hverken er for tør eller for klistret. 
Stil dejen til hævning i 60 minutter.

Tænd ovnen på 240 grader.

Når dejen har hævet, deles den i 12 ca. lige store kugler, som rulles ud til flade pandekager. I midten af hver pandekage lægger du ca. 1 spsk linsefyld, folder pandekagen sammen på midten og lukker piroggen, ved at presse dej-enderne sammen med en gaffel. 

Placer piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug soyadrik til at pensle med, inden de sættes i ovnen og bages i 10 minutter.

Tip – undgå madspild!

Er der fyld tilbage, når du har lavet dine pirogger? Frys det ned og brug det senere, f.eks. som pastasovs eller i en tortillawrap.

Giv madrester nyt liv, ved at bruge dem som pirog-fyld. Spagetti, ris, bønner eller majs? Det meste kan faktisk bruges som fyld i pirogger.

___________

Hos greenos kan du altid finde et stort udvalg af opskrifter som passer perfekt til børnenes madpakke eller til picnickurven. Husk også at du altid de bedste veganske mærker såsom LIMA, tofurky, follow your heart og oatly på greenos.dk. Altid stort udvalg, altid hurtig fragt.

 

Forrige indlæg Reuben Sandwich
Næste indlæg Green smoothie

Efterlad en kommentar

Kommentar bliver gennemgået til godkendelse

* Skal udfyldes

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods